Επιλογή τελικών σχεδίων

1. Κριτήρια επιλογής:

Τα επιμέρους κριτήρια, βάσει των οποίων, θα κριθούν τα διαγωνιζόμενα έργα, από την επιτροπή, είναι τα εξής:

 • Η εργονομία
 • Η σύγχρονη αισθητική
 • Η χρηστικότητα
 • Η πρωτοτυπία
 • Ο οικολογικός χαρακτήρας της πρότασης
 • Η διαδραστικότητα με τον χρήστη
 • Ο καινοτόμος και ευρηματικός σχεδιασμός
 • Τα υλικά και το κόστος κατασκευής
 • Ο τρόπος παρουσίασης

2. Διαδικασία  επιλογής

2.1. Κριτική Επιτροπή

Οι συμμετοχές αξιολογούνται από μια 7μελη ομάδα επιλεγμένων εκπροσώπων (ΕΔΙΕ 1 άτομο, αποκλειστικός χορηγός 1 άτομο, περιοδικά design 1 άτομο, Designers, εκπαιδευτικοί 4 άτομα).
Κάθε συμμετοχή κρίνεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια (σταθμισμένα με τα ποσοστά που εμφανίζονται) κατά την αποκλειστική και απόλυτη διακριτική ευχέρεια των κριτών:

 • Η πρωτοτυπία και η δημιουργικότητα της συμμετοχής (50%)
 • Η παρουσίαση της συμμετοχής (40%)
 • Κατάταξη συμμετοχής στην ψηφοφορία του κοινού (10%)

Η απόφαση των κριτών είναι οριστική και δεσμευτική για όλα τα θέματα, που αφορούν την επιλογή των νικητών. Η αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα (7 – 12 Δεκεμβρίου 2015) μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας του κοινού (23 Νοεμβρίου– 30 Νοεμβρίου 2015).

 

Μέλη Κριτικής Επιτροπής  ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2015

 

 ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΟΝΔΥΛΗ

Γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα

Διπλωματούχος Αρχιτέκτονας/Μηχανικός ΕΜΠ

Ιστορικός Τέχνης & Αρχιτεκτονικής Παν/μιο PARIS I Σορβόννη

Καθηγήτρια στον ΑΚΤΟ (Ιστορία Αρχιτεκτονικής & Επανάχρησης)

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΕΡΤΕΜΕΛΙΔΟΥ

 Είναι δρ. αρχιτέκτων μηχανικός. Σπούδασε Διακόσμηση στη Σχολή Γραφικών και Διακοσμητικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας, Αρχιτεκτονική στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πλαστικές Τέχνες και Αισθητική στο UNIVERSITE DE PARIS 1, PANTHEON–SORBONNE. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη Μουσειολογία του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και διδάκτωρ της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Επιστημονική συνεργάτης του τμήματος ΕΑΣΔΑ και Διδάκτωρ ΕΜΠ στο Βιομηχανικό χρηστικό αντικείμενο

 

 ΗΛΙΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Γεννήθηκε το 1973. Έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική, Design και Σκηνογραφία. Σχολή Βακαλό, 1995, HochschulefürKunst und Design Halle, 1999, Middlesex University, MA Architecture & Spatial Culture, 2001.

Αρχιτέκτονας-Spatial Designer, Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Σύνθεσης και Product Design. Διαπιστευμένος λέκτορας, University of Derby

 

 

 

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΙΚΕΑ

 

 

 

 ΝΤΙΝΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα ‘Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου. Βιομηχανικός Σχεδιαστής και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) με τίτλο «Προηγμένα Βιομηχανικά Συστήματα Παραγωγής» με ειδίκευση στο σχεδιασμό αντικειμένων.

 

 

 

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΒΟΥΞΟΓΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας, με δασκάλους : Δ. Κοκκινίδη, Β. Δημητρέα & Τ. Χρηστάκη. Αποφοίτησε το 1988 με βαθμό πτυχίου ¨Άριστα¨. Διδάσκει τα μαθήματα των Εφαρμοσμένων Τεχνών στα Δημόσια ΙΕΚ Περιστεριού , Νέας Ιωνίας ,Μεταμόρφωσης Αττικής . Συμμετέχει σε Επιτροπές Πιστοποίησης του ΟΕΕΚ . Από το 1994 έως σήμερα διδάσκει στην Τεχνική εκπαίδευση στις ειδικότητες των Διακοσμητών και Γραφιστών τα μαθήματα του κλάδου των Εφαρμοσμένων Τεχνών . Ελεύθερο Σχέδιο, Ιστορία της Τέχνης , τεχνικές χρώματος , Αρχές Σύνθεσης κλπ. Από το 2010 διδάσκει στο Ι.Ε.Κ Ξυνή στον τομέα των Εφαρμοσμένων Τεχνών (Τεχνικός Διακόσμησης).

 

 ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΟΥ ΛΙΑΝΑ - ΕΔΙΕ

Η Σπυριδωνίδου Λιάνα ζει και εργάζεται στην πόλη των Σερρών. Έχει σπουδάσει Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων και έχει εργαστεί από το 2000 ως Διακοσμήτρια και  Σχεδιάστρια σε επιχειρήσεις αποκτώντας μεγάλη εμπειρία στη μελέτη, την εφαρμογή και τον σχεδιασμό κατοικιών και επαγγελματικών χώρων με έδρα την Πάτρα και επαγγελματική δραστηριότητα στη Νότιο Ελλάδα.  Το 2010 ιδρύει το προσωπικό της γραφείο διακόσμησης ονόματι  «ΧΩΡΟγραφία»  στη γενέτειρα της, την πόλη των Σερρών που δραστηριοποιείται στην μελέτη και διακόσμηση ιδιωτικών έργων διακόσμησης και ανακαίνισης. 

 

 

 

3. Αξιολόγηση Κοινού.

3.1. Το κοινό ψηφίζει ελεύθερα στο διαδίκτυο από τις 23 Νοεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2015. Το βραβείο του κοινού επιλέγεται με βάση, την συμμετοχή με τις περισσότερες ψήφους. Όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν, στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, για την ψηφοφορία του κοινού μετά την λήξη της υποβολής 20 Νοεμβρίου 2015. Ο Διοργανωτής, κατά την κρίση του, διατηρεί το δικαίωμα, ανά πάσα στιγμή, να μην δημοσιεύσει ή να αφαιρέσει, κάθε συμμετοχή, που παραλείπει να συμμορφωθεί με οποιαδήποτε από τις ανωτέρω κατευθυντήριες γραμμές. Οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί και να ψηφίσει για κάθε έργο, συμπεριλαμβανομένου και του δικού του. Κάθε πρόσωπο που συμμετέχει στη ψηφοφορία, είναι υποχρεωμένο να αποδώσει βαθμολογία σε όλα τα έργα (από ½ έως 5 αστέρια), περιορίζεται όμως σε μία βαθμολογία ανά καταχώρηση, και μπορεί να ολοκληρώσει τη συνολική ψηφοφορία του σε περισσότερες από μια ημέρες.

Ο Διοργανωτής ενθαρρύνει και προτρέπει τους ψηφοφόρους να ψηφίζουν τις συμμετοχές με βάση τα κριτήρια του διαγωνισμού: πρωτοτυπία, δημιουργικότητα, παρουσίαση.

3.2. Μετά την ανάδειξη των τελικών αποτελεσμάτων, ειδοποιούνται οι αντίστοιχοι συμμετέχοντες και ανακοινώνονται και στην διεύθυνση www.edie-events.org.gr.

Στην περίπτωση όπου, ο Διοργανωτής δεν μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με κάποιον από τους βραβευθέντες συμμετέχοντες, αυτόματα το δικαίωμα του νικητή το αποκτάει η επόμενη, στην σειρά βαθμολογίας, συμμετοχή. Σε κάθε περίπτωση πάντως, κάθε διαγωνιζόμενος οφείλει να γνωστοποιεί στον Διοργανωτή, την διεύθυνση κατοικίας του και τον αριθμό φαξ ή την ηλεκτρονική διεύθυνση, όπου ο διοργανωτής θα μπορεί να αποστείλει την γνωστοποίηση που αναφέρεται στον παραπάνω όρο 2.3. των αναλυτικών όρων.

Βραβεία

Τα βραβεία θα δοθούν μέσα από μια ολοκληρωμένη διαδικασία επιλογής των έργων. Όλες οι εγκεκριμένες συμμετοχές (έως 20) θα παρουσιαστούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, στην ετήσια εκδήλωση Interior Designers Gala. Οι βραβευμένες συμμετοχές θα έχουν ειδική σήμανση. Όλες οι εγκεκριμένες υποψηφιότητες καθώς και οι βραβευμένες συμμετοχές θα περιληφθούν σε ειδικό έντυπο, που θα διανεμηθεί στους επισκέπτες του Interior Designers Gala.

1. Χρηματικά Έπαθλα
Α' Βραβείο 900€
Β' Βραβείο 700€
Γ' Βραβείο 500€
Βραβείο κοινού 400€

2. Έπαινοι
1ος, 2ος και 3ος έπαινος: Απονομή τιμητικού διπλώματος.

3. Δίπλωμα συμμετοχής θα λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες.

4. Ειδικά Βραβεία
Βραβείο Χορηγού "ΙΚΕΑ-σχεδιάζω"
Το ειδικό βραβείο "ΙΚΕΑ-σχεδιάζω" περιλαμβάνει 3ήμερο ταξίδι στη Στοκχόλμη, 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό για 1 άτομο, με όλα τα έξοδα πληρωμένα.
Αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή σε ξενοδοχείο 4*

Βραβείο Σχολής ΒΑΚΑΛΟ Αrt & Design
Το ειδικό βραβείο της Σχολής ΒΑΚΑΛΟ Art & Design αφορά υποτροφία αξίας 1.000€ για την παρακολούθηση μαθημάτων στο προπτυχιακό πρόγραμμα της σχολής. Περισσότερα ΕΔΩ