Συχνές ερωτήσεις

1. Ερωτήσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου

Ε: Ποιος μπορεί να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στον Φοιτητικό Διαγωνισμό Σχεδιασμού;
A: Κάθε φοιτητής από Ελλάδα και Κύπρο, που είναι σήμερα εγγεγραμμένος σε ένα πρόγραμμα Interior Design ή ένα σχετικό πρόγραμμα, μπορεί να υποβάλει ένα πρωτότυπο σχεδιασμό έργου.

Ε: Πότε θεωρείται έγκυρη η συμμετοχή μου στον διαγωνισμό;
A: Όταν συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής online, αποδεχτείτε ανεπιφύλακτα τους Όρους του διαγωνισμού και καταβάλλετε το κόστος συμμετοχής σας, (ατομικά η ομαδικά)

Ε: Που καταβάλλω το κόστος συμμετοχής;
A: Καταθέτετε το κόστος συμμετοχής με το ονοματεπώνυμο σας και την φράση «φοιτητικός διαγωνισμός», στον Λογαριασμό της ΕΔΙΕ στην Τράπεζα Πειραιώς

ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5614-073221-338
ΙΒΑΝ: GR91 0172 6140 0056 1407 3221 338 ΙΙ
SWIFT-BIC ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ PIRBGRAA
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

E: Ζω εξω από την Ελλάδα. Μπορώ να συμμετέχω σε αυτόν τον διαγωνισμό;
A: Ναι, αυτός είναι ένας Διαγωνισμός Σχεδιασμού, ανοικτός σε όλους τους φοιτητές, ανεξάρτητα από την τοποθεσία, αρκεί να είναι από Ελλάδα και Κύπρο.

Ε: Μόλις αποφοίτησα από ένα πρόγραμμα design. Μπορώ να λάβω μέρος;
A: Δικαίωμα συμμετοχής στον Φοιτητικό Διαγωνισμό έχει κάθε φοιτητής, που είναι σήμερα εγγεγραμμένος σε ένα πρόγραμμα Interior Design.
Αυτός ο διαγωνισμός δεν απευθύνεται σε αποφοίτους. Αν σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε σε κάποιον από τους παράλληλους διαγωνισμούς, που διοργανώνονται επίσης από την ΕΔΙΕ
(με διαφορετικές προϋποθέσεις εισόδου, τις οποίες είναι πιθανότερο να πληρείτε), παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στο www.edie-events.org.gr.

Ε: Δεν είμαι ένα σπουδαστικό μέλος της ΕΔΙΕ. Μπορώ να συμμετέχω
A: Απολύτως! Σίγουρα, δεν σας υποχρεώνουμε να είστε ένα σπουδαστικό μέλος της ΕΔΙΕ, για να λάβετε μέρος, θέλουμε, όμως, να επισημάνουμε, ότι μπορείτε να εγγραφείτε ως σπουδαστής ΔΩΡΕΑΝ και να συμμετέχετε στο διαγωνισμό, ως μέλος της ΕΔΙΕ.

Ε: Μπορώ να υποβάλω ένα σχέδιο, που ολοκληρώθηκε στην τάξη;
A: Όχι. Πολλές φορές αναθέσεις θεμάτων στην τάξη ταιριάζουν απόλυτα με το θέμα του διαγωνισμού μας, αλλά εμείς ζητάμε όλες οι εργασίες σας να είναι 100% πρωτότυπες.

Ε: Υπάρχει κόστος συμμετοχής, για να υποβάλω ένα σχέδιο;
A: Το κόστος είναι 10€ ανά Φοιτητή μέλος της ΕΔΙΕ και 30€ για το μη μέλος. Αν υποβάλλετε ως ομάδα, κάθε μέλος της ομάδας δίνει το κόστος συμμετοχής χωριστά, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει, ωστόσο όλα τα στοιχεία επικοινωνίας της ομάδας πρέπει να αναφερθούν μαζί στην online αίτηση συμμετοχής.

Ε: Δεν είμαι μέλος της ΕΔΙΕ. Μπορώ να γίνω τώρα, για να μπορέσω να συμμετέχω με το κόστος του μέλους;
A: Φυσικά και μπορείς να γίνεις άμεσα μέλος της ΕΔΙΕ. Επισημάνουμε, ότι μπορείτε να εγγραφείτε ως σπουδαστής ΔΩΡΕΑΝ και να συμμετέχετε στο διαγωνισμό, ως μέλος της ΕΔΙΕ.

Ε: Τι θα πρέπει να κάνουμε, αν έχουμε εργαστεί για το σχέδιο, ως ομάδα;
A: Εάν έχετε εργαστεί ως ομάδα, θα πρέπει να αναφέρετε όλους τους συμμετέχοντες φοιτητές (έως 4 συμμετέχοντες) στην αίτηση συμμετοχής και να έχει ο καθένας καταβάλει το κόστος συμμετοχής του. Από την άλλη πλευρά, ο καθένας από εσάς έχετε ένα δίκτυο φίλων για να βοηθήσει, ώστε να αυξηθούν οι ψήφοι για το έργο σας!

Ε: Είμαστε 3 άτομα από interiordesign και 2 άτομα από industrialdesign. Τελικά μέχρι πόσα άτομα μπορούμε να συμμετέχουμε ως ομάδα;
A: Ο ανώτερος αριθμός μελών μιας ομάδας που μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό είναι 4 άτομα, ανεξαρτήτως ειδικότητας.

Ε: Υπέβαλλα αίτηση συμμετοχής ατομικά, αλλά μετά δουλέψαμε την πρόταση ως ομάδα. Τι πρέπει να κάνουμε;
A: Θα πρέπει άμεσα να στείλετε στην διεύθυνση studentcompetition@edie-events.org.gr διευκρινιστική επιστολή, όπου θα αναφέρετε τα στοιχεία της πρώτης αίτησης και όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία αναλυτικά. Επίσης θα πρέπει να καταβάλετε το κόστος συμμετοχής των υπολοίπων συμμετεχόντων.

2. Ερωτήσεις σχετικά με τη συμμετοχή μου

Ε: Πώς συμπληρώνω τη φόρμα στην αίτηση συμμετοχής;
Α: Σε κάθε πεδίο συμπληρώνετε τα αντίστοιχα στοιχεία σας. Στην περίπτωση ομαδικής συμμετοχής, ορίζετε έναν υπεύθυνο και συμπληρώνετε τα στοιχεία του, ενώ στο αντίστοιχο πεδίο συμπληρώνετε ΜΟΝΟ τα ονόματα των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

Ε: Ποια αρχεία πρέπει να αποστείλω για να είναι έγκυρη μία συμμετοχή;
Α: Τα αρχεία που πρέπει να αποστείλετε είναι τα εξής:

  • Μέχρι 4 Εικόνες του έργου σας
  • Περιγραφή έργου σε PDF
  • Δήλωση Παραχώρησης Δημοσίευσης Έργου
  • Βιογραφικό
  • Υπεύθυνη δήλωση (Υπεύθυνη Δήλωση του διαγωνιζομένου περί ανεπιφύλακτης αποδοχής των όρων του διαγωνισμού)
  • Αποδεικτικό κατάθεσης

Στην περίπτωση ομαδικής συμμετοχής, ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ πρέπει να στείλουν Βιογραφικό, Υπεύθυνη Δήλωση και Αποδεικτικό κατάθεσης και Δηλωση παραχώρησης.

Ε: Πώς φορτώνω τα αρχεία μου;
Α: Όλα τα αρχεία συμμετοχής πρέπει να μπουν σε ένα φάκελο με ονομασία τον τίτλο του έργου. Ο φάκελος αυτός πρέπει να μετατραπεί ΣΕ ΜΟΡΦΗ .ZIP ή .RAR και κατόπιν να το φορτώσετε στη φόρμα εγγραφής πατώντας το κουμπί "Προσθέστε τα αρχεία σας εδώ"
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΜΟΝΟ ΑΡΧΕΙΑ ΜΟΡΦΗΣ .ZIP ή .RAR

Ε: Ποιες είναι οι προδιαγραφές για τα αρχεία των εικόνων;
A: Αποδεκτές μορφές εικόνας: Τα Ηλεκτρονικά αρχεία με τα διαγωνιζόμενα έργα θα είναι μορφής JPG (συνολικά έως 4), μεγέθους 1024x768,
και θα ταυτίζονται με τις πινακίδες παρουσίασης Α1(841x594, οριζόντια διάταξη).
Τα έργα θα πρέπει να εντάσσονται και να παρουσιάζονται, σε 4 το πολύ πινακίδες παρουσίασης Α1(841x594, οριζόντια διάταξη).
Οι πινακίδες παρουσίασης, θα πρέπει να είναι ανώνυμες, θα αναφέρεται ο τίτλος του έργου και η τεχνική περιγραφή.

Ε: Τι είδους εικόνες είναι αποδεκτές;
A: Μπορείτε να ανεβάσετε μέχρι 4 εικόνες – πινακίδες του έργου σας. Αυτές οι εικόνες μπορούν να περιλαμβάνουν κατόψεις, απεικονίσεις, υψόμετρα. Η εικόνα σας μπορεί να περιλαμβάνει κείμενο, που περιγράφει το έργο σας για να εξηγήσετε καλύτερα το σχέδιό σας στους ψηφοφόρους και τους κριτές. Ανεβάστε κάτοψη, όψεις, κατασκευαστικές λεπτομέρειες, αξονομετρικά με διαστάσεις και ότι άλλο επιθυμείτε, που να αναδεικνύει περαιτέρω την πρόταση σας όπως 3-Drenderings, colordrawings, projectboards, CADDή οποιοδήποτε συνδυασμό αυτών. Κλίμακα σχεδίων ελεύθερη.

Ε: Έκανα ένα λάθος κατά την είσοδο μου. Μπορώ να πάω πίσω και να κάνω μια διόρθωση;
A: Δυστυχώς, επειδή σας επιτρέπεται η συμμετοχή στην ψηφοφορία του κοινού, δεν μπορείτε να προβείτε σε οποιαδήποτε αλλαγή, αφού έχετε υποβάλει τη συμμετοχή σας. Παρακαλείστε να επικοινωνήσετε απευθείας στο studentcompetition@edie-events.org.gr

Ε: Τι είδους περιεχόμενο απαγορεύεται στην υποβολή της συμμετοχής;
A: Βεβαιωθείτε ότι η συμμετοχή σας δεν περιλαμβάνει ακατάλληλη γλώσσα, ακατάλληλες ή άσεμνες εικόνες, ή εικόνες που εστιάζουν σε στοιχεία που ανήκουν σε έργο άλλων τρίτων μερών. Όσον αφορά το τελευταίο σημείο, η βασική ιδέα είναι ότι δεν θέλουμε να χρησιμοποιείτε υλικό που ανήκει σε κάποιον άλλον και ότι δεν έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε τέτοιο υλικό για τους σκοπούς του διαγωνισμού. Θέλουμε να σέβεστε τα δικαιώματα των άλλων, όπως ακριβώς και όλοι θέλουμε τα δικά μας δικαιώματα να γίνονται σεβαστά.

3. Ερωτήσεις Σχετικά με την Κριτική Επιτροπή

E: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της Πρώτης θέσης / Δεύτερης θέσης (βραβεία κριτικής επιτροπής) και του Βραβείου του κοινού;
A: Τα βραβεία της κριτικής επιτροπής αξιολογούνται από μια 7μελη ομάδα επιλεγμένων εκπροσώπων. Κάθε συμμετοχή κρίνεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια
(σταθμισμένα με τα ποσοστά που εμφανίζονται) κατά την αποκλειστική και απόλυτη διακριτική ευχέρεια των κριτών:

  • Η πρωτοτυπία και η δημιουργικότητα της συμμετοχής (50%)
  • Η παρουσίαση της συμμετοχής (40%)
  • Κατάταξη συμμετοχής στην ψηφοφορία του κοινού (10%)

Η απόφαση των κριτών είναι οριστική και δεσμευτική για όλα τα θέματα, που αφορούν την επιλογή των νικητών.
Το βραβείο του κοινού επιλέγεται με βάση, την συμμετοχή με τις περισσότερες ψήφους.
Όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν, στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού, για την ψηφοφορία του κοινού.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει κατά τη διάρκεια της περιόδου της ψηφοφορίας (23 – 30 Νοεμβρίου 2015).
Οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί και να ψηφίσει, συμπεριλαμβανομένου και του δικού του.
Κάθε πρόσωπο που συμμετέχει στη ψηφοφορία, δίνει μία βαθμολογία ανά συμμετοχή και είναι υποχρεωμένο να αποδώσει βαθμολογία σε όλα τα έργα (από ½ - 5 αστέρια),
μπορεί δε, να ολοκληρώσει τη συνολική ψηφοφορία του σε περισσότερες από μια ημέρες.
Η ΕΔΙΕ ενθαρρύνει και προτρέπει τους ψηφοφόρους, να ψηφίζουν τις συμμετοχές με βάση τα κριτήρια του διαγωνισμού: πρωτοτυπία, δημιουργικότητα, παρουσίαση.

Ο Διοργανωτής, κατά την κρίση του, διατηρεί το δικαίωμα, ανά πάσα στιγμή, να μην δημοσιεύσει ή να αφαιρέσει, κάθε συμμετοχή, που παραλείπει να συμμορφωθεί
με οποιαδήποτε από τις ανωτέρω κατευθυντήριες γραμμές.

Η ΕΔΙΕ, έχει ορίσει Επιτροπή Μελών, η οποία είναι υπεύθυνη για την άρτια διοργάνωση με επικεφαλής την Λιάνα Σπυριδωνίδου, μέλος του Δ. Συμβουλίου.

4. Ερωτήσεις Σχετικά με το θέμα του διαγωνισμού

Ε: Αναφέρεται στο θέμα ότι το νηπιαγωγείο πρέπει να είναι σε θέση να χωράει έως 180 παιδιά. Η πρόταση μας μπορεί να αναφέρεται σε μικρότερο αριθμό παιδιών;
Α: Το θέμα αναφέρει έως 180 παιδιά. Συνεπώς μπορείτε να διαμορφώσετε την δική σας πρόταση, με μικρότερο αριθμό παιδιών

Ε: Μπορώ να ανοίξω στον σχεδιασμό άλλη είσοδο στο οικόπεδο, εκτός από αυτή που δίνεται για την είσοδο των οχημάτων;
Α: Βεβαίως αρκεί να λειτουργεί σύμφωνα με τους κανονισμούς και με ασφάλεια.

Ε: Σχετικά με την στέγαση του κτιρίου, μπορώ να δημιουργήσω αίθριο στην οροφή;
Α: Θεωρητικά μπορείς να δημιουργήσεις αίθριο, αλλά θα πρέπει να ελέγξεις τις συνθήκες, διότι το κτίριο φέρει πλάκα.

Ε: Είναι απαραίτητο να τηρηθεί αυτή η αναλογία, τετραγωνικών μέτρων ανά εκπαιδευόμενο, σύμφωνα με το ΦΕΚ, αλλά για φιλοξενία λιγότερων παιδιών από τα 180;
Α: Οπωσδήποτε για να πάρει άδεια λειτουργίας. Η αναλογία, τετραγωνικών μέτρων ανά εκπαιδευόμενο, μπορεί να προσαρμοστεί για μικρότερο αριθμό παιδιών, ανάλογα με την πρόταση σας.

Ε: Μπορούμε να αλλάξουμε τους υπάρχοντες τοίχους;
A: Όχι. Μπορείτε να δημιουργήσετε σαφώς νέους τοίχους εσωτερικά η να κλείσετε/ανοίξετε ανοίγματα στους υφιστάμενους τοίχους, σύμφωνα με την διάταξη της πρότασης σας, αλλά αυτά είναι δομές σε ένα δεδομένο κτιριακό περιβάλλον. Κάθε νέο στοιχείο πρέπει να ενσωματώνεται στο κέλυφος, που δίνεται.

Ε: Μπορεί το ηλεκτρολογικό σχέδιο να συνδυαστεί με τα σχέδια οροφής ή μήπως πρέπει να είναι ξεχωριστά;
A: Λόγω των απαιτήσεων αυτού του έργου, το ηλεκτρολογικό σχέδιο και το σχέδιο οροφής θα πρέπει να παρουσιάζονται χωριστά.

Ε: Είναι δυνατόν να παρέχω έξοδο από το χώρο του κτιρίου προς την αυλή σε άλλο σημείο, εκτός από αυτές, που ήδη υπάρχουν;
A: Ναι, είναι δυνατόν να παρέχετε έξοδο από το χώρο του κτιρίου προς την αυλή σε άλλο σημείο, εφόσον απαιτείται από την πρόταση που διαμορφώνετε.

Αν έχετε άλλες ερωτήσεις που δεν βρίσκονται εδώ, επικοινωνήστε στο studentcompetition@edie-events.org.gr